Hoxe Alba tráenos unha receta riquísima de lasaña! Que boa pinta!
Ingredientes:
• 1
cebola
• 3
cenorias
• 4
tomates
• 1
allo
• Carne
picada
• Espinacas
• 1
folla de loureiro
• Unha
pizca de sal
• Pementa
negra
• Un
chorro de viño blanco
• Placas
de lasaña
• Tomate
frito
• Ketchup
• Salsa
boloñesa
• Mantequilla
• Queixo
rallado
Ingredientes
para facer a bechamel:
• Mantequilla
• Fariña
• Leite
• Noz
moscada
• Sal
• Pementa
negra
• Chorro
de Brandy
Elaboración:
1.
O primeiro que temos que facer é picar a
cebola, o allo, o tomate e a cenoria moi pequeniños poñémolos todos na pota cun
chorro de aceite e deixámolos un anaco que se vaian cociñando. Engdimos a carne
picada e máis tarde unhas follas de loureiro. Botamos un chorro de
viño blanco e deixamos que se vaia cociñando aproximadamente 20 minutos.
Poñémoslle un pouco de sal e pementa molida e tamén unhas poucas espinacas.
Despois de 20 minutos poñemos un chorro de ketchup, un bote de salsa boloñesa e
un cartón e medio de tomate frito, baixamos o lume e deixamos que se vaia
mesturando todo.
2.
Agora vamos facer a bechamel. Collemos un
pota con un pouco de mantequilla e poñemos a pota ó lume. Engadímoslle unha
pouca fariña e leite, e botámoslle una pouca noz
moscada, sal, pementa negra e un chorro de Brandy e agora vamos removendo pouco
a pouco para que se mesture e vaia espesando. Baixamos o lume e seguimos
removendo.
3.
Agora vamos preparar as láminas de pasta.
Poñemos as láminas de pasta nunha bandexa fonda con auga quente durante 10
minutos para que vaian ablandando, e logo poñemolas nun trapo para escurrirlles
a auga. Unha vez feito esto collemos a fonte donde vamos preparar a lasaña e untámola
con mantequilla para que non se pegue.
4.
Vamos a montar a lasaña. Collemos a bandexa
cas láminas xa colocadas na base e añadimos a primeira capa de carne, e
estendémola ben por toda a bandexa, agora engdimos a primeira capa de bechamel
por encima da carne para que se estenda por toda a bandexa. Engadimos
outra capa de pasta por encima e repetimos outra vez os pasos anteriores as
veces que nos pareza ben. (No noso caso facemos tres capas). Poñemos a última
capa de láminas de pasta encima e por último botamos o queixo raiado por
encima e xa está lista para ir ó forno.
5.
Por último poñemos a lasaña no forno e
deixamos que se vaia dorando. Ao mesmo tempo vamos comprobando que se coce
ben por dentro, cando xa está lista xa a podemos sacar e comela.
Que aproveite!!
Alba Pérez Blanco
No hay comentarios:
Publicar un comentario